Wereldwinkel sluit na ruim 30 jaar

Emmeloord - De Wereldwinkel aan de Korte Achterzijde in Emmeloord houdt na 30 jaar op te bestaan. De winkel sluit 27 februari volgend jaar.

De laatste tien jaar zijn de Wereldwinkels in zwaar weer terechtgekomen, ook die in Emmeloord. Het aantal klanten neemt steeds verder af en de besteedde bedragen worden steeds kleiner. Ondanks een jaarlijkse subsidie is het financieel nu niet langer verantwoord de winkel open te houden.

Dat is jammer voor al die kleine producenten die voor hun bestaan afhankelijk zijn van de verkopen. Maar ook voor al die vrijwilligsters die veel tijd hebben besteed aan de verkoop van en het verhaal achter het artikel. Voor een belangrijk deel zijn de Wereldwinkels geslaagd in hun missie; met name veel voedingsmiddelen hebben hun weg gevonden naar de reguliere markt. Voor de andere producten, zoals kunstnijverheid en sierraden, ligt dat anders.

Kerstpakketten

De Wereldwinkel hoopt dit jaar nog veel kerstpakketten te kunnen verkopen de winkel houdt nog een uitverkoop. Klanten die nog in het bezit zijn van cadeaubonnen die door Wereldwinkel Emmeloord zijn uitgegeven kunnen die inleveren t/m de sluitingsdatum.