Become a Local Hero krijgt een vervolg

Emmeloord - ‘Become a Local Hero’ kan verder dankzij een nieuwe subsidie. Het project, dat in Noordoostpolder en Urk wordt uitgevoerd door Carrefour en Caritas, is onderdeel van de landelijke Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Het project ‘Become a Local Hero’ heeft als doel dat jongeren hun talenten inzetten voor een ander en tegelijkertijd hun kwaliteiten ontdekken en zich ontwikkelen. Ze doen vrijwilligerswerk voor plaatselijke stichtingen, organisaties en bedrijven. De nieuwe MDT-trajecten sluiten goed aan bij de interesses en wensen van de jongeren, en zijn ook heel divers.

Certificaat

Jongeren kunnen meedoen aan een traject in een beroepssector van hun interesse zoals sport, zorg, natuur, cultuur en ICT. De duur van het MDT-traject bedraagt 80 uur, waarbinnen interessante cursussen worden aangeboden en jongeren elkaar ontmoeten. De jongeren krijgen passende begeleiding en aan het einde van het MDT-traject een certificaat. Momenteel zijn de voorbereidingen in volle gang en is de verwachting dat begin 2021 de eerste Local Hero’s verwelkomd worden.