Poldertoren kleurt oranje om aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes

Emmeloord De Poldertoren kleurt van woensdag 25 november tot 10 december oranje en sluit daarbij aan bij de wereldwijde manifestatie Orange the World van de Verenigde Naties om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. Wethouder Marian Uitdewilligen ontsteekt het oranje licht.

Soroptimisten in Nederland vragen aandacht voor dit thema door een groot aantal markante gebouwen van 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen, tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens,  in oranje licht te zetten.  Oranje is de kleur van de opgaande zon en een teken van hoop voor slachtoffers van lichamelijk en geestelijk geweld. 

Geweld moet stoppen

Het thema dit jaar is: Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen: iedereen moet geweld kunnen melden overal en altijd! De drempel moet omlaag! Voor de inwoners van de Noordoostpolder en Urk is er Stop Huiselijk Geweld.nu. Hier kan men terecht voor vragen, advies en hulpverlening als er een vermoeden is van huiselijk geweld en/of kindermishandeling of hier zelf mee te maken heeft.

Stop Huiselijk Geweld.nu is te bereiken via telefoonnummer  088 9665232 of per mail info@stophuiselijkgeweld.nl.
www.stophuiselijkgeweld.nu