Burgemeester haalt tekeningen voor Sint op bij 't Kompas

Emmeloord - Burgemeester Johan Westmaas heeft woensdag op basisschool ’t Kompas in Emmeloord tekeningen opgehaald voor Sinterklaas. De schrijfpiet doet verslag.

'Voor wie het Sinterklaasjournaal gevolgd heeft, weet dat Sinterklaas deze periode thuis werkt én dat de burgemeester van iedere gemeente tekeningen van de kinderen aan Sinterklaas geeft. Onze eigen burgemeester heeft die oproep ook gedaan in het Sinterklaasjournaal en daarom hebben de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 erg mooie tekeningen gemaakt. 

Nu was het nog de vraag hoe we de enveloppen met tekeningen bij de burgemeester zouden krijgen. Brengen we het naar het stadhuis? Doen we het op de post? Komt het dan wel bij de burgemeester terecht? 
Gelukkig was de burgemeester bereid om de enveloppen bij ons op te halen. Voor deze speciale en bijzondere gelegenheid had de burgemeester ook de ambtsketen bij zich.

Ketting

We mochten deze “ketting” allemaal even vasthouden en kijken naar het mooie wapen van de Noordoostpolder en het Koninkrijk den Nederlanden. Nadat we de ambtsketen goed bekeken hadden, zijn we naar buiten gegaan. De kinderen verzamelden zich om het klimrek en per klas mochten een paar kinderen via de glijbaan de envelop aan de burgemeester geven. De burgemeester heeft ons verzekerd dat hij met Sinterklaas nog een afspraak heeft staan, dus de tekeningen komen zeker aan in het Pietenhuis. Burgemeester, bedankt!'