Meijering levert sleutels hoogste woontoren Benelux

Emmeloord – Slotenexpert Meijering uit Emmeloord heeft met het leveren van een sluitplan en 1700 cilinders voor woontoren De Zalmhaven in Rotterdam (de hoogste woontoren van de Benelux) een fantastische opdracht verkregen.

Een sluitplan is, heel in het kort, eigenlijk een plan wie in dit enorme gebouw waar naar binnen mag. Anders gezegd: welke sleutel past op welk slot. Slotenexpert Meijering ontzorgt de bouwer (BAM Bouw en Techniek) en beheerder ook als het gaat om vervanging van sleutels.

De Zalmhaven

De Zalmhaven bevat 485 huur- en koopwoningen , een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimten, een daktuin en een panoramaterras dat een imposant uitzicht biedt over Rotterdam. De eis van BAM was om gecertificeerde cilinders te leveren die voldoen aan de laatste veiligheidsnormen. Slotenexpert Meijering heeft samen met partner dormakaba Nederland gekozen voor de GEGE pExtra+ cilinder.

Een draadje

Deze order aan een van de grootste bouwers van Nederland betekent een enorme boost voor Slotenexpert Meijering. Het bedrijf heeft zich, naast het mechanische deel, steeds meer gespecialiseerd in het elektrotechnische deel van sloten. Freek Meijering, samen met zijn ouders Henk en Lies eigenaar van Slotenexpert Meijering, noemt dit ook wel elektromechanische beveiliging. ‘Het is de combinatie van het ouderwetse slot mét een draadje dat zorgt voor bediening op afstand. In het bedrijfsleven wordt dit systeem steeds meer gebruikt om de toegang te organiseren tot bepaalde ruimten met gevoelige informatie.’

Ook in de woningbouw ziet Freek Meijering de vraag naar elektromechanische beveiliging groeien. ‘Je kunt dan bijvoorbeeld met een app op je mobiele telefoon een deur openen of sluiten. Je kunt ook instellen wie wel en wie niet toegang heeft tot een bepaalde ruimte.’