Petitie voor veiligere N50 met 10.000 handtekeningen naar Tweede Kamer

Emmeloord - De petitie voor een veiligere N50 tussen knooppunt Hattem en Ramspol is ruim 10.000 keer ondertekend en wordt dinsdag 24 november aangeboden aan Agnes Mulder voorzitter van de vaste commissie voor Infrastructuur & Waterstaat van de Tweede Kamer.

Door het toegenomen verkeer en files van de afgelopen jaren is deze weg een van de onveiligste wegen in Nederland, dat laten de feiten van het aantal ernstige ongelukken zien. De ondertekenaars eisen actie van de regering voor een veiligere weg. 'Dat het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid in 2023 wordt aangepakt gaat ons helpen maar is niet voldoende. Dat duurt veel te lang en is niet genoeg', zegt Johan Goos (fractievoorzitter CDA Noordoostpolder) en woordvoerder namens “Actiegroep N50 snel veiliger”

Matrixborden  

“Actiegroep N50 snel veiliger” vindt dat de N50 bovenaan de lijst moet komen van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transpost (MIRT) voor 2021 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.    
'Wij hebben er als actiegroep begrip voor dat niet alles in een keer kan maar de veiligheid van deze weg kan én moet morgen al worden verbeterd zolang deze weg nog niet vierbaans is. De veiligheid kan direct worden vergroot door het plaatsen van matrixborden op meerdere locaties. Deze kun je van verre zien en zorgen ervoor dat bij een stremming van het verkeer automobilisten al vroegtijdig een signaal krijgen dat ze hun snelheid moeten minderen.'