Dit betaal je in 2021 voor een zorgverzekering

Regio - Zorgverzekeringen vergelijken. Het kan weer. Maar welke is de goedkoopste? Aan het einde van ieder jaar heb je de mogelijkheid om een nieuwe zorgverzekering te kiezen en over te stappen naar een ander. Al wordt verwacht dat weinig mensen dat zullen doen. Ongeveer 6,2 procent van de verzekerden in Nederland, pakweg 1,1 miljoen mensen, wisselde eind vorig jaar van zorgverzekeraar.

Zorgverzekering

Er zijn in Nederland twee soorten zorgverzekeringen: de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Een basisverzekering is een verplichte zorgverzekering, een aanvullende verzekering niet.

Basisverzekering

De juiste zorgverzekering kiezen kan een flinke klus zijn. Maar als je eenmaal weet waar je op moet letten, valt het best mee en kun je bovendien veel geld besparen. Overigens willen we opmerken dat de basisverzekering voor iedere verzekering gelijk is. Alleen het tarief kan anders zijn.

Natura- of restitutiepolis

Wanneer je alle zorgverzekeringen vergelijkt zie je termen als Naturapolis, Restitutiepolis en Budgetpolis voorbij komen. Maar wat is het verschil tussen die drie? Je leest hier hier

Overstappen

In Flevoland zijn de meeste mensen verzekerd bij Zilveren Kruis. Echt grote verschuivingen in de provincie worden niet verwacht. Dit zal ook deels zijn omdat veel bedrijven in Flevoland een collectiviteitsverzekering aanbieden aan hun medewerkers. De uiterste datum voor het opzeggen van je zorgverzekering is 31 december. De uiterste datum voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is 31 januari, mits je de oude uiterlijk 31 december hebt stopgezet. Je zorgverzekering gaat dan per 1 januari met terugwerkende kracht in. Vergeet niet op te zeggen, want de boete is niet mals.

Wat betaal je in 2021 voor je zorgverzekering? 

De redactie van Gezondheid en Co maakte een handig overzicht met alle premies. Je vindt ze hier.