Coronasnelteststraat in Bant ook op zondag open

Bant – De corona snelteststraat in Bant is vandaag voor het eerst op zondag geopend. De teststraat is direct langs de A6 en zeven dagen per week geopend.


De teststraat opende vier weken geleden voor het eerst de deuren. 'Vanaf de eerste dag werd het direct duidelijk dat er in de regio behoefte is naar een snelteststraat. Er is nog steeds een stijging te zien van het aantal personen dat zich laat testen. Door meer te testen zal de verspreiding van het virus afnemen. We hebben vele verzoeken gekregen of we ook op zondag de deuren kunnen openen zodat iemand met corona gerelateerde klachten weet of hij maandag weer aan het werk kan', aldus mede-eigenaar Henk Slump. 

RIVM-gekeurd  

Er wordt gebruik gemaakt van een, door het RIVM goedgekeurde, coronasneltest. De test wordt afgenomen door medewerkers die geschoold zijn door een medisch specialist. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend. Daarnaast heeft de teststraat nauwe contacten met de GGD. Alle positieve uitslagen worden doorgestuurd naar de GGD waardoor de resultaten worden meegenomen in de landelijke cijfers. 

De teststraat in Bant is op werkdagen geopend van 8.00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 8.00 tot 16:00 uur en op zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om de teststraat op Urk te bezoeken. Kijk voor alle informatie op www.sneltestuitslag.nl.