Elite certificaat voor Flevoplant Ens

Ens - Het Enser bedrijf Flevoplant gaat als een speer! De tweede nieuwe kas in Ens is in aanbouw, waarmee er nog eens 2,5 hectare bijkomt wat het totaal op 5 hectare brengt. Daarnaast liggen er nog plannen voor verdere uitbreiding.

Een mooie opsteker voor Flevoplant is de ontvangst van het eerste Elite certificaat dat Gerben Mellema van NAKtuinbouw vrijdagmiddag uitreikte aan Klaas Niewold. Flevoplant is het eerste aardbeiplantvermeerderingsbedrijf in Nederland dat het certificaat heeft ontvangen en daarmee aan de hoogste eisen van kwaliteit voldoet.

Hogere standaard

Zes andere bedrijven zouden er ook voor in aanmerking kunnen komen, maar voorlopig heeft Flevoplant op dit gebied een voorsprong. Eerder was er al eens een certificaat, maar met het Elite Certificaat is er een nieuwe hogere standaard voor deze bedrijven. ‘Deze heeft striktere hygiène-eisen, een hogere risico-analyse, kortom het garandeert een nog hogere standaard kwaliteit’, legt Jos Goossens uit.

Bij Flevoplant werken 27 mensen in vaste dienst en zijn er seizoenskrachten voor de oogsten. Dit aantal kan in de zomer oplopen tot wel 300. De nieuwe kas in aanbouw is voor stekvermeerdering en de opkweek van trayplanten.