‘Podium voor de Polder’ in theater

Emmeloord - Burgemeester Jan Westmaas opende vanmiddag de pop-upexpositie ‘Podium voor de Polder’ in Theater ’t Voorhuys.

De tijdelijke tentoonstelling bestaat uit een bonte collectie van regionale archeologie en theatergeschiedenis, oude ansichtkaarten, Polygoonjournaals, historische foto’s en recent werk van kunstenaars uit de Noordoostpolder. ‘Podium voor de Polder’ is tot en met 16 december te bezoeken.

In verband met de coronamaatregelen worden de voorstellingen in Theater ’t Voorhuys pas vanaf 20 december hervat. De expositie ‘Podium voor de Polder’ is samengesteld om inwoners van de regio een alternatief, interessant programma te bieden.

Het team van Cultuurbedrijf Noordoostpolder heeft materiaal op verschillende locaties - Museum Schokland, Kunstuitleen Emmeloord en Theater ’t Voorhuys - verzameld en in de pop-upexpositie gebundeld. Ook Cultuur Historisch Centrum verleende medewerking en stelde materiaal uit hun archief beschikbaar.

Wandeling

Tijdens een coronaproof wandeling door het theater kunnen bezoekers een mix bekijken van regionale archeologie en theatergeschiedenis, oude ansichtkaarten, Polygoonjournaals en historische foto’s. Daarnaast is recent werk te zien van lokale kunstenaars zoals Anca Blok, Wim Heuseveldt, Marcel Jaasma, Alice Valk, Trudi de Kreek, Almas Pieters en Ronald Baarda.

De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 12 tot 16 uur. Vooraf online reserveren is verplicht (tickets à €2,-). www.theater-voorhuys.nl/agenda/podium-voor-de-polder