Wat zijn de voordelen van seksueel actief zijn?

Aangeboden door: desexshop.nl

Seks, het meest ongemakkelijke gespreksonderwerp dat er bestaat. Maar dat is nergens voor nodig, want bijna iedereen heeft het. Niet alleen om je eventueel voort te planten, maar ook omdat het leuk en fijn is. Althans, voor de meeste mensen.

Er kunnen ook problemen voorkomen in de slaapkamer, zoals het uitblijven van een erectie, pijn tijdens het vrijen of dat de een wel en de andere geen zin in vrijen heeft. Wat jij van seks vindt of wat jij prettig vindt, is voor iedereen anders. In dit artikel delen wij een aantal voordelen van seksueel actief zijn, want die zijn er weldegelijk.

Glanzende huid en haren

Wist je dat je aan de huid kan zien of een persoon al dan niet seksueel actief is? Als je op een liefdevolle, ontspannen en zachte manier de liefde bedrijft, wordt het risico op acne en huidontstekingen aanzienlijk vermindert. Maar hoe komt dit dan? Het geproduceerde zweet reinigt de poriën en zorgt ervoor dat jouw huid gaat glanzen. Zo hebben wetenschappelijke tests zelfs aangetoond dat vrouwen die seksueel actief zijn grotere hoeveelheden oestrogeen produceren. En, dat heeft een positief effect op je haar! Je haren worden namelijk glanzend en zacht.

Je verbrandt calorieën

Daarnaast zorgt een goede vrijpartij ook voor het verbranden van de nodige calorieën. Het stimuleert en verstevigt alle spieren van het lichaam. Het is aangenamer dan een half uurtje fietsen of de hometrainer gebruiken, toch? Zie het verbranden van calorieën overigens als een mooie bijkomstigheid, want je kunt het niet vergelijken met een uur joggen. Met een uur hardlopen verbrand je gemiddeld 650 calorieën terwijl je met een vrijpartij van 25 minuten ongeveer 69 calorieën verbrandt. Maar als je wat wilder aan de slag gaat met verschillende standjes en seksspeeltjes (lees: buttplug, vibrators voor koppels of massageolie), dan kan dit zomaar oplopen tot 100 calorieën per half uur. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk.

Je wordt gelukkiger

Je wordt van een vrijpartij ook gelukkiger. Seks zorgt e namelijk voor dat er onder andere endorfine vrijkomt. Dit kan zelfs pijnstillend werken. Zo kan een vrijpartij er voor zorgen dat je ontspannen raakt. Hierdoor verlaag je de spanning in de bloedvaten van je hersenen met minder tot geen hoofdpijn tot gevolg, om slechts een voorbeeld te noemen. De positieve effecten van een vrijpartij tussen de lakens heeft overigens niks te maken met de frequentie van seks hebben. Zo bleek uit een onderzoek van Amy Muise dat mensen die één keer per week seks hebben net zo gelukkig en gezond maken als meerdere keren seks hebben. Het belangrijkste is uiteindelijk dat je een goede connectie hebt met je partner. Dan volgt de rest vanzelf.