Aardbeiplanten uit de polder

In 1956 verruilde Arnold Henselmans met zijn gezin het Noord-Hollandse Obdam voor de nieuwe verse grond in de Noordoostpolder. Sinds die tijd is het bedrijf van Henselmans Aardbeiplanten gevestigd in Luttelgeest.

Arnold gaf het stokje over aan zijn drie zoons: Kees, Arnold en Michel. Was het in de beginjaren nog een traditioneel akkerbouwbedrijf, langzamerhand specialiseerde de gebroeders Henselmans zich enkel in de teelt van aardbeiplanten. Daarmee werd de basis gelegd voor het bedrijf zoals het nu is. 

Inmiddels is de derde generatie, bestaande uit de broers Joost en Joep, actief op het bedrijf. Tot op de dag van vandaag telen zij met veel plezier, passie en vakmanschap aardbeiplanten. De voorgangers zijn er ook nog te vinden! Zo komt Kees (83) regelmatig een kijkje nemen in de schuur om te zien of ‘het goed is’. Werpt Michel zich tijdens de oogst in de winter op als vaste trekkerchauffeur. En is Arnold, de vader van Joep en Joost, dagelijks van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag in de weer op het bedrijf.

De laatste tien jaar heeft Henselmans ook internationaal een flinke slag gemaakt. De aardbeiplanten vinden inmiddels hun weg naar professionele aardbeienkwekers door heel Europa en zelfs daarbuiten. Ook voor hobbytuinders zijn de aardbeiplanten beschikbaar. Bij Aardbeiplantje.nl kunnen zij kiezen uit een groot assortiment om zelf de lekkerste aardbeien te kweken. De webshop draait ook in Duitsland met succes. Door de groei is de hoofdlocatie van de gebroeders Henselmans verplaatst van de Kalenbergerweg naar de Uiterdijkenweg. Een toekomstbestendige locatie; klaar voor wie weet de vierde generatie!