Alstroemeria ruim 30 jaar DOOR ONS geteeld

In 1989 kwam de familie Tesselaar vanuit Noord-Holland naar Luttelgeest om een kwekerij op 2 hectare te beginnen. Leuk detail: opa Tesselaar werd door de selectiecommissie niet uitgekozen om te ondernemen in de NOP, inmiddels stuurt zijn kleinzoon Rick het bedrijf van 3 locaties en 10 hectares aan (qua kasoppervlak de grootste alstroemeriakwekerij van Europa).

Het hele jaar door worden in Luttelgeest alstroemeria’s geteeld: een kleurrijke bloem die pas op de vaas haar ware kleur toont. Met zo’n 60 personen wordt er 6 dagen in de week gewerkt om de bloemen zo af te leveren dat de klant er blij van wordt: in eigen hoezen, in emmers, in dozen enz. Ruim 36  miljoen stelen vinden jaarlijks hun weg naar de bloemisten en supermarkten.
 
Duurzaamheid
Tesselaar berekent al jaren haar milieufootprint, het doel hiervan is om uiteindelijk geen negatieve impact op het milieu te hebben. Jaarlijks worden hier stappen in genomen. Zo heeft het bedrijf onlangs meegedaan aan de SDG-challenge van Windesheim: diverse studenten bogen zich over het duurzaamheidsvraagstuk en droegen oplossingen aan waar nu aan gewerkt wordt.

De alstroemeria
Bij Tesselaar wordt dagelijks met passie gewerkt aan de alstroemeria, een hele dankbare bloem. Hij is de verrassing op de vaas, past in elk boeket maar is als monobos ook een echte eye-catcher. Eén steel heeft meerdere knoppen en is daarom al schitterend in een enkele vaas.

Benieuwd naar het bedrijf en de bloem? Neem eens een kijkje op 
www.tesselaaralstroemeria.nl