Wonen bij September opent woonhuis demente ouderen

Eind december is het zover! Dan gaat het nieuwe woonhuis van September aan de Meldestraat in Emmeloord officieel open.

Marijke Hoekstra, de nieuwe leidinggevende van het woonhuis, staat te popelen om straks echt aan de slag te gaan in deze kleinschalige vorm van wonen voor ouderen met dementie. “Ik kijk ernaar uit om de nieuwe bewoners een fijn thuis te geven met de warme zorg, liefde en persoonlijke aandacht die ze verdienen. We zorgen bij September voor een geweldige ‘oude dag’!”

Het twee verdiepingen en 24 appartementen tellende woonhuis is helemaal in September-stijl ingericht. Dat betekent: gezellig en warm ingerichte woonkamers, een grote leefkeuken en openslaande deuren naar een fijne tuin. Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. Zodat het herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Net als thuis.

Bewoners kunnen bij September zo lang mogelijk het leven blijven voortzetten, zoals zij dat gewend zijn. Er zijn geen strakke dagschema’s waar iedereen zich aan moeten houden. Bewoners houden zelf de regie over het indelen van hun dag. Er zijn voldoende medewerkers om iedereen een fijne dag te bezorgen. Er wordt echt geluisterd naar de wensen en behoeften van bewoners. 

Wilt u ons woonhuis komen bezichtigen? Dat kan! Neem dan contact met Marijke Hoekstra, telefoon 088 572 13 11 / / marijke.hoekstra@wonenbijseptember.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.wonenbijseptember.nl.