De cirkel is rond

75 jaar alweer… Die leeftijd heb ik zelf nog niet, maar ik ben aardig op weg.

55 jaar geleden ben ik geboren in Tollebeek, mijn ouders woonden eerst op Urk maar daar was geen woning beschikbaar en dus zijn ze uitgeweken naar Tollebeek. Mijn meisjesnaam is Romkes en mijn bebe (opa) was Jelle Romkes, zijn bijnaam was Jelle van de Karre. Hij haalde vroeger het vuil op met een kar is mij verteld. Op Urk kreeg iedereen vroeger een bijnaam.
Ik was nog maar 6 weken oud toen we verhuisden naar Dronten, een hele stap… naar de andere kant van de ketelbrug. Mijn vader kreeg hier werk en dus was de keuze snel gemaakt. Ik ben opgegroeid in Dronten. Heb nog een aantal uitstapjes gemaakt naar Lelystad, Rotterdam en Schiedam, maar op mijn 34e toch weer terug naar de polder. 

Inmiddels ben ik alweer 6 jaar uitvaartverzorger en wat ben ik dankbaar dat ik dit mag doen. Mensen mogen bijstaan in een hele kwetsbare periode geeft voldoening, ik kan daadwerkelijk iets voor iemand betekenen. 

Ik werk onder de paraplu van Monuta, maar u mag mij ook bellen als u niet of elders verzekerd bent. Samen geven we vorm aan de uitvaart. Uw wensen zijn heel belangrijk. Mijn werkgebied was gemeente Dronten, maar inmiddels is dit uitgebreid met de Noordoostpolder. 

Het voelt een beetje als thuiskomen…

Monuta - Pien Gouka Dronten
Bel bij overlijden: 06-83678257
pgouka@monuta.nl
www.monutapiengouka.nl