Huib schrijft geschiedenis

Zo’n veertig jaar geleden volgde ik de opleiding aan de School van de Journalistiek in Utrecht. Niet lang daarna werd ik redacteur van de Zwolse Courant en weer later van De Noordoostpolder. Ik realiseerde het me toen nog niet, maar alles wat je schrijft over de actualiteit is, zodra het in de krant staat, ook meteen geschiedenis. Ik ben dus al zo’n veertig jaar historicus.

Na een periode als redacteur en een korte tijd als freelance journalist, ben ik me meer gaan richten op het schrijven van geschiedenisboeken over deze regio. Ik vond en vind het prachtig om de historie van bedrijven en personen vast te leggen in mijn regio. De boeken staan nog allemaal in mijn kantoor. Over Agrico, Gascoigne Melotte, Waterschap Noordoospolder, ’t Voorhuys, ROKA Kaaskoekjes, Rabobank Noordoostpolder-Urk, het Dokter Jansenziekenhuis, De Zonnebloemschool, De Golfslag, Transportbedrijf Van Wieren en nog veel meer.

Levensverhalen
Sinds 2013 heb ik ook vele levensverhalen geschreven. Prachtig om te doen. Vooral ook omdat ik heb ervaren dat de persoon, zijn gezin, familie en vrienden dit zeer waardevol vinden. Zo’n professioneel levensverhaal zorgt voor nieuwe verhalen, zorgt voor leesplezier, zorgt voor verbinding. Het zijn geschenken voor het leven. Ik zeg vaak: je herinneringen vormen een kostbaar bezit. Laat ze niet verdampen! Ik hoop ook in 2021 weer veel geschiedenis te mogen schrijven.

Zie ook www.huibvanderwal.nl