Dierenkliniek 54 jaar

Meer dan een halve eeuw geleden opende Dierenkliniek Emmeloord haar poorten voor diergeneeskundige zorg voor paarden, (toen ook nog runderen) en gezelschapsdieren.

Eén van de oprichters, dr. Wim Verhaar, was in Utrecht gepromoveerd op de behandeling van gebroken benen bij paarden. Door zijn expertise werd de Kliniek één van de eerste verwijsklinieken in Nederland waar paarden én honden uitgebreid geopereerd konden worden. 

Sindsdien functioneert de Kliniek niet alleen ten behoeve van de lokale diergeneeskundige zorg voor paarden en gezelschapsdieren in en buiten de polder, maar worden paarden vanuit het hele land doorgestuurd voor nader onderzoek en behandeling door één van de drie specialisten paardenchirurgie en andere paardenartsen. Begin jaren 2000 kreeg de Kliniek als eerste in Nederland een MRI-scan voor staande paarden en vlak daarna werden de operatiezalen en stallen vernieuwd. 
Ook aan de afdeling gezelschapsdieren zijn specialisten verbonden, naar wie door collega-dierenartsen doorgestuurd wordt. 
Een inpandige verbouwing in 2013 bood betere behandelmogelijkheden en een samenwerkingsverband met buurpraktijken zorgde voor een goede dienstenregeling. 
In 2017 is de Kliniek onderdeel geworden van de Britse dierenartspraktijk-keten CVS, waardoor samenwerking met andere praktijken geoptimaliseerd werd. Recent is een uitbreiding tot stand gekomen van de locatie aan de Rotholm op Urk, die nu de enige dierenartsenpraktijk op Urk is en waar de spreekuren door de Kliniek verzorgd worden. 

Meer over de geschiedenis van de Dierenkliniek kunt u lezen in het boek ‘Dierenkliniek in de polder’.

Tenslotte feliciteert de Dierenkliniek De Noordoostpolder met haar 75-jarig jubileum!