Niet doorschijnende extra lange overhemden

Aangeboden door: mouwlengte7.com

Een wit overhemd is waarschijnlijk het meest gedragen overhemd onder de mannen. Een extra lang wit overhemd is klassiek, stijlvol en tijdloos. Daarnaast is het voor iedere situatie geschikt. Je zou denken dat het geen enkel nadeel heeft. Echter, witte overhemden hebben een groot nadeel: ze schijnen vaak door.

Wat kun je doen om het doorschijnen te beperken? Je zou bijvoorbeeld een ondershirt kunnen dragen. In dit artikel sommen wij voor jou alle opties op om het doorschijnen van witte overhemden tegen te gaan.

Een overhemd met een dikkere weving

Een wit overhemd schijnt nu eenmaal door. Daar kun je niet veel aan veranderen. Toch heb je een grote invloed op de mate van het doorschijnen. Je kunt ervoor kiezen een overhemd te dragen met een dikkere weving. Een poplin overhemd schijnt bijvoorbeeld meer door dan een oxford- of heavy twill overhemd. Er zijn drie wevingen die vaak als leidraad gebruikt worden bij het produceren van extra lange overhemden.

Poplin-weving:

Dit is de dunste van de drie wevingen. Ook tijdens de warmere maanden is het een prima keuze. Het nadeel van de vrij dunne weving is dat het overhemd kan doorschijnen als je het boven een T-shirt draagt. Een poplin-weving bestaat uit twee draden. De weving is dan ook gekend voor zijn licht materiaal. De hoofdkenmerken van de poplin-weving zijn dat de stof ademt en licht aanvoelt. Een poplin overhemd is strak en hiermee ideaal voor in de zakenwereld bijvoorbeeld. Kijk bijvoorbeeld eens bij Seidensticker mouwlengte 7.

Oxford-weving:

De oxford overhemden staan erom bekend lang mee te gaan. Doordat het overhemd vrij dik is, zal je er bovendien nauwelijks iets doorheen zien. Er wordt immers gebruik gemaakt van vier draden. Je kunt een overhemd met de oxford-weving dan ook herkennen aan de ruwe structuur. Een oxford-overhemd is grover en daardoor ook duurzamer en steviger. Naarmate je het overhemd meer zal dragen, wordt het zachter en minder ruw, zonder dat je moet inboeten aan kwaliteit.

Twill-weving:

Overhemden met een twill-weving zijn sterk en slijtvast, maar toch voelen ze zacht en fijn aan. Een overhemd met een twill-weving schijnt minder door dan een poplin-overhemd. Overhemden met een twill-weving zijn veelal bij de merken uit het duurdere segment terug te vinden. Je herkent ze aan de zichtbare diagonale lijnen die ontstaan tijdens het weven van de stof. Een twill-weving maakt gebruik van drie draden, waardoor het dikker is dan een poplin overhemd.

Kies de juiste kleur ondershirt

Kies allereerst voor een heren ondershirt dat overeenkomt met je huidskleur of voor een grijs exemplaar. Dat contrasteert een stuk beter met de huid, waardoor je het T-shirt nog nauwelijks door je overhemd heen zult zien. Als je dat niet hebt kun je het doorschijnen van een wit overhemd beperken door op de kleur van je ondershirt letten. Velen kiezen er onterecht voor om een wit ondershirt onder een wit overhemd te dragen. Dat is een foute keuze, want dat versterkt de kleur van het wit overhemd. Daardoor zal je duidelijk de mouwen van je T-shirt onder je overhemd zien.