Brandweer op pad voor brandjes in NOP waar wel vuurwerk klonk

Emmeloord - Ondanks het vuurwerkverbod staken veel mensen toch sier- en knalvuurwerk af in Noordoostpolder. De politie trad met name op bij meldingen van overlast. Ook de brandweer zat niet stil. Op meerdere plekken moesten brandjes en vreugdevuurtjes worden geblust.

De brandweer van Emmeloord kwam in actie voor een paar kleine brandjes, waaronder aan de Saturnusstraat en de Mallorca. Tevens rukte men uit naar de Bourgondiëstraat. Daar kwam een rode vuurpijl op de zonnepanelen van een woning terecht. De bewoners wisten een brand te voorkomen door de tuinslang op het dak te zetten. De brandweer deed een nacontrole. Het incident liep met een sisser af, de schade bleef beperkt.

Schuurbrand

De brandweer van Marknesse en Vollenhove rukten rond 22:45 uur uit naar een schuurbrand achter een woning aan het Noordeinde in Marknesse. Door snel optreden wist men te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende schuren. Er was wel sprake van veel rookontwikkeling. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend. De houten schuur kan als verloren worden beschouwd.

10 brandmeldingen

De brandweer van Ens moest vlak voor middennacht uitrukken voor een autobrand op de G.J. Gillotstraat. Ook in Luttelgeest, Rutten en Espel moesten buitenbrandjes worden geblust. In totaal hebben de brandweerploegen in de gemeente Noordoostpolder zo'n 10 meldingen afgehandeld.