Rijdend Groninger 'drugsvat' van de weg geplukt op A6 bij Nagele

Nagele - De politie plukte eind vorig jaar een inwoner van Sappemeer van de A6 bij Nagele die onder invloed was van een cocktail van de middelen MDMA, MDA, cocaïne en heroïne of morfine, zo bleek later na bloedonderzoek.

De auto was opgemerkt omdat de eigenaar van het voertuig geen geldig rijbewijs zou hebben. De eigenaar bleek echter niet achter het stuur te zitten, de auto werd bestuurd door een 49-jarige man uit Sappemeer. 
Bij de controle zag de collega een mes in de middenconsole van de auto liggen en een apparaat dat op een jammer leek.

Toen de auto verder werd doorzocht werd er in de kofferbak nog een kogelhuls gevonden. De man gaf aan dat hij de auto, met de inhoud, geleend had en dat hij geen kennis had van de verboden goederen. Gezien de leeftijd van de huls en de plaats waar deze werd gevonden is deze wel in beslag genomen, maar is hiervoor geen proces-verbaal opgemaakt. Voor het mes, dat duidelijk zichtbaar aanwezig was, is wel proces-verbaal opgemaakt en ook deze is in beslag genomen.

Speekseltest

Tijdens het gesprek met de bestuurder viel het de collega op dat de man erg onrustig was in zijn doen en laten. Mede hierop is er een speekseltest afgenomen die positief scoorde op cocaine, amfetamine, metamfetamine en opiaten. De enige groep die negatief terug kwam was THC. Hierop is de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en is er bloed afgenomen. 

De gestelde grenswaarden werden met de gebruikte cocktail ruimschoots overschreden. Tegen de Groninger is op basis van deze uitslag proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Een kopie van het proces-verbaal gaat naar het CBR en zij zullen zeer waarschijnlijk een geschiktheidsonderzoek opleggen.