Trainer Bas Crébas uit Bant zet drafsportjaar sterk in

MONS - Het Nederlandse drafsportjaar 2021 begon vrijdag uitstekend voor Bas Crébas uit Bant. De door hem getrainde dravers sloegen in België een dubbelslag.

Crébas laat het rijden van de paarden vaak over aan zijn vaste medewerker Dennis Minnema en gastrijders. Een van hen is Tom Kooyman die gisteren Iris de l’Iton voor de sulky had. De zesjarige ruin leek op papier kansloos tegen seriewinnares Ahura Mazda Font en pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg.

Kooyman dacht hier anders over en stuurde zijn viervoeter vanuit de start naar de leiding, om die niet weer af te staan. Ahura Mazda Font, waarop in Frankrijk ruim 400.000 euro plaatsgeld was gespeeld, werd op een hoofdlengte tweede. 'Hij trainde al super en ik hadTomde vrijheid gegevenomzelf de koers in te delen', zei Crébas, die niet verwacht had dat zijn pupil de huizenhoge favoriet zou kloppen.

Good Morning Elge

Het tweede dagsucces van de trainer uit Bant kwam op naam van Kimberly’s Wish. De merrie had de steun van Minnema. De winnende combinatie had geen partij. Voor Ebbinge verliep de meeting enigszins teleurstellend. De zevenvoudig rijderskampioen reed meerdere kanshebbers, maar won alleen met Good Morning Elge. Michel Rothengatter zegevierde met Deon W. De Belgische pikeurs schreven vier races op hun naam.