Tulpenkwekers verkopen tulpen in kramen bij kwekerij

Luttelgeest/Creil - Op diverse plaatsen in de Noordoostpolder kunnen mensen tulpen kopen bij tulpenkwekers in kraampjes aan de weg. Geheel coronaproof.

De verkoop van de tulpen is voor de kwekers geen overbodige luxe, omdat de handel en prijzen van tulpen dit jaar heel onzeker is. ‘De prijzen op de veiling zijn op dit moment redelijk tot goed, maar in de huidige coronatijden is elke dag spannend’, zegt Chris van Vilsteren van Vavi Tulips uit Luttelgeest. Hoe de prijs zich de komende tijd zal ontwikkelen, is mede afhankelijk van de Covid-19 maatregelen. ‘De vraag is of de bloemenwinkels in binnen- en buitenland open mogen blijven. Als daar een deel van moet sluiten, valt ineens een deel van de markt weg met een daling van de bloemenprijzen als gevolg’

 

Welkome aanvulling

Ook Jordi van Meer van Firma Van Meer uit Creil geeft aan dat de markt heel onzeker is. Hij heeft net als veel van zijn collegakwekers een kraam op zijn erf gezet. De directe verkoop aan de consument is een welkome aanvulling op de afzet. Volgens Van Meer is het heel coronaproof. De kraampjes staan buiten en mensen kunnen zich zelf helpen. Waar de kraampjes staan, is te vinden op de website van Uit je Regio: www.uitjeregio.nl.