Appeltaartpakket voor alle schoolgezinnen in Luttelgeest

​Luttelgeest - Alle gezinnen van Samenwerkingsschool De Floreant in Luttelgeest hebben woensdag een tasje ontvangen met spullen waarmee ze zelf een appeltaart kunnen bakken in deze gekke coronatijd. Dit onder het mom van: "Samen bakken we er wel wat van".

Het initiatief is ontstaan vanuit het team van de 160 leerlingen tellende dorpsschool. 'We hadden heel sterk het gevoel dat we iets meer wilden doen dan het verzorgen van thuisonderwijs, dagelijks beeldbellen met de kinderen en ze op afstand begeleiden', vertelt leerkracht Nynke Renske Hiemstra.

Dit ludieke project pakte heel goed uit. 'Iedereen uit het team heeft zijn of haar handen uit de mouwen gestoken en zo hebben we samen gezorgd dat we in korte tijd dit verrassingspakket hebben samengesteld', vult mede-initiatiefnemer en leerkracht Marloes Hersbach aan.

'We doen dit om de kinderen en hun ouders te laten merken dat we aan hen denken. We hopen dat ze zich hiermee, naast al het thuisonderwijs, goed vermaken. Ook voor ouders is het een lastige tijd, de combinatie van thuiswerken en je eigen kinderen ondersteunen vraagt veel. Daarom vinden we dit ook belangrijk om een gebaar te maken naar alle hardwerkende ouders', merkt directeur Henk Orsel op.

'Gezien de foto's van de vele gebakken appeltaarten en stralende gezichten kunnen we stellen dat het een zeer geslaagde actie is! Vooraf maakten de leerkrachten een filmpje met de bakinstructie dat hier te zien is.