Aeres MBO opnieuw beste groene school in Keuzegids MBO 2021

Dronten - Aeres MBO, met onder meer een vestiging in Dronten en Emmeloord, is de beste groene school (AOC) van Nederland volgens de vandaag verschenen Keuzegids MBO 2021. Aeres MBO behaalt net als in 2020 de eerste plaats en staat sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010, onafgebroken in de top drie van de ranglijst.

Prestatie van formaat

Het onder druk blijven presteren op studenttevredenheid en onderwijskwaliteit is een prestatie van formaat. ‘Natuurlijk zijn we wederom blij met dit mooie resultaat. Helaas kunnen we in dit coronatijdperk deze prestatie niet gezamenlijk vieren of er al te lang bij stilstaan,’ aldus algemeen directeur Truda Kruijer.

‘Nu we onderwijs verzorgen in coronatijden, betaalt onze focus op goed onderwijs zich uit. We tonen wendbaarheid, doen nieuwe vaardigheden op en zetten alles in het werk om onze studenten goed onderwijs te bieden. Het zijn dit type kwaliteiten van Aeres MBO waar we altijd al op konden bouwen maar die ons nu merkbaar ondersteunen in onverwachte tijden.’ Volgens Kruijer is een groot compliment voor alle medewerkers meer dan ooit op zijn plaats.

Uitblinken in de breedte

De studenten van Aeres MBO zijn over alle opleidingen gemiddeld of bovengemiddeld tevreden. Ook geven zij Aeres MBO als school al jaren een hoog gemiddeld rapportcijfer. In de Keuzegids is per cluster aangegeven hoe iedere school scoort op feiten, prestaties en oordeel van studenten. De kracht van Aeres MBO is dat de basiskwaliteit op orde is waardoor er zeer zelden onder het gemiddelde gescoord wordt.

Online open dagen

Aeres MBO In Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp biedt Aeres MBO opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw.

Studenten die hun vmbo- of havo-diploma gehaald hebben, kunnen hier hun beroepsopleiding volgen. Veel scholen van Aeres MBO hebben binnenkort een online open dag. Meer informatie is te vinden op www.aeresmbo.nl/agenda en op de websites van de locaties.