Forse uitbreiding van VHM Machinery Ens

Ens - VHM Machinery is na amper vijf jaar na ingebruikname van een splinternieuw fabriekspand aan het Oogstveld in Ens al uit zijn jasje gegroeid. De eerste van 640 palen voor de uitbreiding van 3400 m2 bouwoppervlak is geslagen.

In korte tijd is het machinebouwbedrijf in productie, omzet en personeel hard gegroeid. Daarbij komt dat de keuze is gemaakt om veel meer onderdelen van het productieproces te ‘insourcen’. Dit heeft geleid tot de aanschaf van twee kantbanken en een lasersnijmachine. Hierdoor is VHM minder afhankelijk van leveranciers en de geproduceerde machineonderdelen verlaten de fabriek alleen nog maar voor een retourtje naar de poedercoater.

Door de uitbreidingen is de werkvloer van het huidige bedrijfspand behoorlijk gevuld en dit gaat ten koste van de ruimte om de machines te monteren tot een eindproduct. Dat betekent veel en continue verplaatsen om ruimte te creëren. Daarbij komt dat ook het personeelsbestand is uitgegroeid tot inmiddels 26 medewerkers. Een deel daarvan heeft een werkplek op kantoor, waardoor ook het kantoor aan uitbreiding toe is.

Verviervoudigd

Voor de nieuwbouw is samenwerking gezocht met 1:1 Architectuur op Urk. De bouw wordt uitgevoerd door VG Bouw uit Ens. Er zijn inmiddels twee heistellingen in gebruik genomen op het bouwterrein om de maar liefst 640 heipalen in ongeveer twee weken tijd de grond in te krijgen. Met een bouwoppervlakte van zo’n 3400 m2 wordt het huidige werkoppervlak verviervoudigd.