Meer woonkavels verkocht in coronajaar

Emmeloord - Het aantal verkochte woningbouwkavels in Noordoostpolder steeg voor het tweede jaar op rij flink. De gemeente verkocht het afgelopen jaar 177 woningkavels (inclusief appartementen). In 2019 waren dit er 131.

De verkoop van bedrijfskavels was in 2020 met circa 3,2 ha iets minder dan in de voorgaande jaren. De verkochte kavels liggen vooral op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord. Verder zijn er enkele kleinere kavels verkocht op de bedrijventerreinen in Rutten, Marknesse en Ens.

Prijzen 

  
De gemeente Noordoostpolder heeft besloten om de grondprijzen voor zowel twee-onder-één-kap, als vrijstaande woningen niet te verhogen in 2021. Deze is daarom ongewijzigd vastgesteld. Op basis van actuele marktgegevens zijn de grondprijzen voor rijwoningen iets verhoogd naar een meer marktconforme prijs. 

Ook de grondprijzen van bedrijfskavels zijn in 2021 geactualiseerd. De grondprijzen op de bedrijventerreinen zijn geïndexeerd, waardoor ze licht stijgen met € 2,- tot maximaal € 5,- per m². Er zijn op dit moment nog bedrijfskavels beschikbaar in Emmeloord, Ens, Marknesse, Espel en Creil.