Emmeloorder (16) opgepakt voor oproep tot rellen

Emmeloord - De politie heeft dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Emmeloord aangehouden. Hij had op sociale media opgeroepen om zaterdagavond te komen rellen in de hoofdplaats van de Noordoostpolder.

Voor het oproepen tot rellen, ook al doe je zelf niet mee, staat een maximale gevangenisstraf van 5 jaar, laat de politie in Flevoland weten. 'We sporen ook de andere personen op die hetzelfde doen. Verder werken we hard om op de juiste plekken en tijdstippen in wijken te zijn om te voorkomen dat er een vlam in de pan slaat', aldus de politie in een bericht.  

Wie merkt of hoort dat er oproepen gedaan worden tot rellen. Meld ze bij de politie op nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

'We houden rekening met alles'  

De gemeente Noordoostpolder volgt berichten op dit gebied op sociale media ook nauwlettend en onderhoudt nauwe contacten met de politie. 'We treffen voorbereidingen voor zover mogelijk. Gelet op wat er in de rest van het land gaande is op het gebied van demonstraties tegen de avondklok, houden we met alles rekening', aldus een woordvoerster van de gemeente.