St Nyk neemt activiteiten Vriemex in Nagele over

Nagele - Koel- en Vriesveem St. Nyk uit Sint Nicolaasga heeft de activiteiten van wortelverwerkingsbedrijf Vriemex in Nagele overgenomen en vestigt zich aan de Sluitgatweg in Nagele. Eind vorig jaar heeft St Nyk haar locatie in Sint Nicolaasga verkocht aan buurman Holiday Ice.

Een strategische beslissing, aangezien er voor St Nyk nauwelijks meer producten kwamen uit Groningen en Friesland. Bijna de gehele aanvoer van (witlof)wortelen is de laatste jaren afkomstig uit de Noordoost- en Flevopolder. Afgelopen jaren werd er al samengewerkt met Vriemex en het gelieerde Koel- en Vriesbedrijf De Vries, hetgeen nu heeft geleid tot een overname van de activiteiten van Vriemex.

Vanaf volgend seizoen zal St Nyk ook de koeling in Nagele gaan verzorgen. Dit betekent dat de huidige koelinstallatie in Nagele volledig vervangen wordt naar natuurlijke koude middelen en een aantal cellen geschikt gemaakt worden om witlofwortelen op te slaan.

Op 26 januari is ook handelsbedrijf Hagranop naar de locatie van Vriemex in Nagele verhuisd. Hagranop houdt zich bezig met de handel in wortelgroentes (biologisch en gangbaar) en was reeds leverancier en afnemer bij Vriemex.