Rick Ebbinge koerst ook in de sneeuw naar zeges

Mons - Rick Ebbinge uit Kraggenburg was vrijdag in het besneeuwde zuiden van België weer niet te stuiten. De dit seizoen al zo succesvolle pikeur won drie van de zes races.

Op de piste van Mons waren de trainers Jeroen Engwerda en Bas Crébas de hofleveranciers van paarden uit Nederland. Het merendeel van de 49 dravers kwam uit België. Voor Crébas was er weinig succes op de meeting die al om 9.20 uur begon. Met een derde plaats zorgde Kaboom met gastrijder Tom Kooyman voor een lichtpuntje van de stal uit Bant.

Half miljoen euro

Voor Engwerda en Ebbinge verliepen de zaken een stuk beter. De regerend rijderskampioen opende de score met Nibali Vivantis. 'De vorige keer raakte hij zich aan een knie. Vandaag hadden we de balans wat veranderd en bleef hij foutloos', zei Ebbinge. De pikeur was vervolgens oppermachtig met Ahura Mazda Font. Op de merrie was zo’n half miljoen euro plaatsgeld gespeeld. 

Het winnende slotakkoord van Ebbinge kwam op naam van Flag de Marions. 'Het was vandaag een autostart en dan is hij wat gespannen. Eenmaal in zijn loop, is hij moeilijk te kloppen.' De wereldkampioen pakte ook nog twee tweede plaatsen en heeft dit jaar alweer elf overwinningen op zijn naam staan.