C1 meidenteam Vovem ‘90 bootcampt in de stad

Emmeloord - Het C1 meidenteam van volleybalvereniging Vovem '90 was koploper in de competitie, totdat Corona roet in het eten gooide. Van het ene op het andere moment werden in oktober alle zaalsporten stilgelegd en hadden de meiden geen training en wedstrijden meer.

Een aantal weken geleden nam Chris-Marije van Veldhuijsen, moeder van één van de C1 meiden, het initiatief om met de meiden buiten te gaan trainen. Van twee keer trainen in de zaal, stonden de meiden nu in de kou om buiten te gaan bootcampen. Een wereld van verschil.

Gezelligheid

Chris-Marije: 'Ik merkte aan mijn dochter dat ze het trainen miste en de gezelligheid met de meiden. Zelf ben ik trainer geweest bij AVNOP, train daar zelf nog en heb door mijn vorige werk als leraar Sport en Bewegen de nodige ervaring in het geven van buitentrainingen. Voor mij geweldig om te doen, voor de meiden was het even wennen.’

De trainingen worden elke week op een andere plek in Emmeloord gegeven. Zo zijn de meiden bij de kinderboerderij geweest, het plein bij de katholieke kerk, een schoolplein, de bult in de Erven en ook het Kettingplein en de Lange Nering werden niet overgeslagen. Chris-Marije: 'Gaaf om die meiden over alle banken in de Lange Nering te zien gaan. En ook met de getallen die op de parkeerplaatsen van de Paardenmarkt staan, kun je een mooie training geven!'.

Krachtoefeningen

Lisa Simonse, aanvoerder van de C1 meiden: 'Het is elke week weer een verrassing waar we verzamelen en wat we gaan doen. We houden niet echt van hardlopen, maar door de krachtoefeningen en de sprintjes die we tussendoor doen, is het een leuke afwisseling en is het goed vol te houden. Het is vooral erg gezellig om elkaar weer te zien en het geeft een goed gevoel dat we wat hebben gedaan!' Ook trainer Rik van Veldhuijsen doet elke week fanatiek mee.

Zolang de zalen gesloten blijven, gaan de meiden nog door met de bootcamptraining. Geen hek en bankje wordt overgeslagen. Chris-Marije: 'Ik fiets en wandel nu op een andere manier door Emmeloord, aldoor op zoek naar mooie plekken waar we wat mee kunnen. Zo blijft er variatie in de training en wordt het voor de meiden niet saai'.