Bert Meerstadt leidt Vereniging Hendrick de Keyser dat panden in Nagele heeft

Nagele - Bert Meerstadt (1961) is benoemd als algemeen directeur van Vereniging Hendrick de Keyser (HdK) die onder meer panden in Nagele heeft.

Bert Meerstadt: ’Hendrick de Keyser is dé autoriteit op monumentengebied van Nederland. De collectie omvat parels van monumenten door de eeuwen heen. Om directeur te mogen zijn van juist die vereniging is een voorrecht! Ik studeerde bouwkunde in Delft en ben architect, voor mij is de cirkel hiermee rond’.

‘Met zijn heldere visie op monumentenbeheer, zijn ruime managementervaring en zijn achtergrond in de architectuur, is Bert Meerstadt een aanwinst voor de Vereniging’, zegt Herman van den Eerenbeemt, voorzitter van Vereniging Hendrick de Keyser’.

Monumenten

Vereniging Hendrick de Keyser, opgericht in 1918, is hét nationale goede doel voor behoud en beheer van monumenten en huizen van architectonische of historische waarde. De Vereniging doet dit door karakteristieke panden in eigendom te verwerven en ze vervolgens te restaureren, te verhuren of open te stellen voor een breed publiek. De omvang van de collectie met 433 woonhuizen gebouwd tussen 1495 en 1980, verspreid over 111 plaatsen in heel Nederland is uniek. De bouwkunst, architectuur en interieurs zijn buitengewoon en veelal origineel. Eenmaal verworven panden blijven voor altijd in het bezit en hiermee speelt ‘Hendrick de Keyser’ een belangrijke rol in het erfgoedbeheer van het verleden, heden en de toekomst. In Nagele bezit het Museumhuis Polman en de Karwijhof.

www.hendrickdekeyser.nl