Meerdere winkelruiten vernield in centrum Emmeloord

Emmeloord - In het centrum van Emmeloord zijn afgelopen nacht meerdere winkelruiten vernield. Dat gebeurde in de Lange Nering, de Luifelsteeg en de Korte Achterzijde.

In totaal zijn vier winkels de dupe geworden van de vernielingen. Bij de Aktiesport is de schade het grootst. Het zijraam van de etalage is flink toegetakeld en er zat een groot gat in de ruit van de ingang. Inmiddels is dat gat gedicht. Ook bij Willems Kaas & Nootzaak werd een ruit vernield.

Kansloze actie

Wijkagent Sander te Vaarwerk noemt de vernielingen een kansloze actie. 'Het kan niemand, maar dan ook echt niemand zijn ontgaan dat de ondernemers het financieel ontzettend zwaar hebben. En dan doe je dit', schrijft de wijkagent op social media. Ook de filiaalmanager van de Aktiesport is zacht gezegd niet te spreken over het het vandalisme. 'Te triest voor woorden. Ik hoop dat dit de eerste en laatste keer was. Het leek wel een poging tot inbraak, maar gelukkig is er niets gestolen', reageerde hij.

Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie is een onderzoek gestart. Er zijn camerabeelden opgevraagd en eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden. 'Heeft u iets gezien of gehoord wat kan bijdragen aan de aanhoudingen van deze ‘held of helden’, dan hoort de politie het heel graag', aldus de wijkagent.