Zwaargewonde bij heftig ongeval op Espelerweg

Emmeloord - Op de Espelerweg (N714) tussen Emmeloord en Espel heeft zondagavond rond 19:15 uur een ernstig ongeluk plaatsgevonden, waarbij een automobilist zwaargewond raakte.

Een personenauto botste door nog onbekende oorzaak hard tegen twee bomen. De klap zorgde ervoor dat de auto doormidden brak. Het motorblok en het dashboard, inclusief stuur, slingerden uit de auto en kwamen 10 tot 20 meter verderop terecht. De weg en het fietspad lagen bezaaid met brokstukken.

De automobilist is werd ook uit de auto geslingerd. Hij lag zwaargewond op een akker naast het fietspad. De man is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Ook het personeel van een traumahelikopter bood assistentie. De helikopter landde langs de N50, op de route naar het ziekenhuis, waarna de arts bij de ambulance is ingestapt. Het is onbekend hoe het nu met de man gaat.

Een andere auto is vlak na het ongeluk op het motorblok gebotst dat op de donkere Espelerweg lag. De inzittenden van deze auto kwamen met de schrik vrij, maar hun voertuig raakte zwaar beschadigd.

Lang afgesloten

De Espelerweg was zondagavond urenlang in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De politie deed ter plekke uitgebreid sporenonderzoek om de toedracht van het ongeluk te kunnen achterhalen. Het is momenteel nog onduidelijk waardoor de auto van de weg raakte.