Urker (19) aangehouden voor betrokkenheid bij heftruckongeval

Urk - De politie heeft vanochtend een 19-jarige man van Urk aangehouden vanwege de mogelijke betrokkenheid bij de aanrijding met een heftruck zaterdagavond. Daarbij raakte een 24-jarige Urker zwaargewond.

Zaterdagavond lang nadat de avondklok was ingegaan, rond 22.15 uur,  werd een surveilleerde agent op de Griend op Urk gewenkt door een groepje jongeren om mee te komen. Ze wezen hem naar een jongeman die gewond op de grond lag. Het slachtoffer, een 24-jarige Urker, bleek door een heftruck te zijn aangereden.

De politieagent waarschuwde zijn collega's en alarmeerde een ambulance. Het ambulancepersoneel was snel ter plaatse en nam het slachtoffer met ernstig beenletsel mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de heftruck sloeg na de aanrijding op de vlucht. De rol van de 19-jarige verdachte bij de aanrijding wordt door de politie onderzocht.

Camerabeelden

Het is nog onduidelijk wat er die avond precies is gebeurd op de Griend. Er zijn meerdere getuigen gesproken en camerabeelden opgevraagd, maar het is nog te vroeg om te melden wat de toedracht was van de aanrijding, aldus de politie. Men doet verder onderzoek en houdt rekening met meerdere scenario’s, waaronder een ongeval of opzettelijk aanrijden.