Pikeur Rick Ebbinge blijft winnen in België

Mons - Pikeur Rick Ebbinge uit Kraggenburg blijft goed presteren op de drafbaan van het Belgische Mons. Gisteren behaalde de kampioenspikeur twee overwinningen.

Voor Ebbinge begon de victorie in de eerste van de vijf races. De nationale rijderskampioen stuurde Flevo Renka vanuit de start naar de leiding. Hierna was de strijd om de eerste prijs van 2250 euro gestreden. De ruin zegevierde met vele lengtes. 'De vorige keer was de rulle baan niet in zijn voordeel en werd hij geklopt', zei Ebbinge over de zege.

Het tweede dagsucces kwam opnaam van Hachico. De vierjarige hengst had geen partij. 'In dit beginnersveld moest hij wel winnen', oordeelde de winnaar na afloop.

Met Karl Schermer had Ebbinge ook een goede kans op de winst, maar de draver faalde door een galoppade bij de start. Bas Crébas reed Free Victory naar de bloemen.

Duindigt open

Op de drafbaan van Duindigt worden op zondag 28 maart weer draverijen verreden. Dit na overleg met de gemeente Wassenaar. Baanmanager Ralf Dekker van Victoria Park verwacht na deze positieve ontwikkeling voor de vaderlandse drafsport, dat ook de drafbaan van Wolvega snel open kan. Dit mede omdat de landelijke veiligheidsregio’s onderling contact hebben en het beleid op elkaar afstemmen.