Aardbeiendag verplaatst naar 2022

Den Bosch - De aardbei- en zachtvruchtdagen, een evenement dat ook veel bezoekers uit de Noordoostpolder trekt, gaan dit jaar niet door.

‘In plaats van u in 2021 persoonlijk te ontmoeten op de Aardbeiendag en de Softfruit conference (ISFC), is besloten beide dagen te verschuiven naar onze “vaste” woensdag en donderdag in het volgend jaar. Vanwege de huidige COVID-19 ontwikkelingen hebben we dit besluit als organisatie genomen voor de indoor-dagen in de Brabanthallen in Den Bosch’, vertelt Bart Jongenelen namens de organisatie.

De organisatoren hopen bezoekers volgend jaar te verwelkomen tijdens de Dutch Strawberry Day op woensdag 5 januari 2022 en tijdens de International Soft Fruit Conference op donderdag 6 januari 2022.

Ontmoeten

‘Dit jaar kunnen we u gelukkig wel ‘ontmoeten’ in ons online magazine, boordevol sectornieuws. Het magazine is verschenen in die talen en gepubliceerd op onze websites. www.aardbeidag.nl en www.softfruitconference.com. Zodra er meer bekend is over het programma, vermelden we dit op de websites. Ondertussen gaat de bouw van onze onderzoekslocatie Zachtfruit in Horst gestaag door. De planning volgend is onze nieuwste locatie in juli volledig operationeel. De eerste proeven op de stellingen worden deze maand geplant’, besluit Jongenelen.