‘Vraag naar spit- zaaicombinatie’s neemt toe’

Emmeloord - Fa. van der Vegt BV uit Scherpenzeel levert een nieuwe spit-zaaicombinatie af bij Aarnink & Ooms te Emmeloord. Het bedrijf merkt dat er steeds meer vraag is naar dit soort machines.

Fa. van der Vegt BV uit Scherpenzeel een nieuwe spit-zaaicombinatie af bij Aarnink & Ooms te Emmeloord. Deze Farmtec Agri 350 heeft een werkbreedte van 3.50 meter en met een diepte van ongeveer 30 cm. Daarna is de spitter voorzien van een Alpego kopeg met een extra hef voor de Alpego zaaibalk. Voorop de combinatie zit een rvs voorraadtank van Alpego met een inhoud van 1400 liter. De unieke Agri spitbeitels van de spitter zorgen dat de grond losbreekt en de eventuele plantresten optimaal worden gemengd. Er kunnen verschillende zaairassen gezaaid worden met deze combi.

Spit-zaaien

Al langer ziet Aarnink en Ooms een toename in de vraag naar spit-zaaien. Vooral bij nattere percelen kan er gekozen worden voor een bewerking in 1 werkgang. Vandaar dat het motto van Aarnink & Ooms is: “Mocht het ploegen niet meer gaan; dan heeft Aarnink & Ooms de oplossing klaar staan”. Deze set werd geleverd door Fa. van der Vegt BV te Scherpenzeel. Voor meer informatie kijk op de website of neem vrijblijvend contact op.