Foto Jan verhuist naar het AanDeel

Emmeloord - Foto Jan in de Lange Nering in Emmeloord verhuist zaterdag naar een ruimte honderd meter verderop in het AanDeel aan De Deel 21-02. Die dag is de zaak gesloten vanaf maandag ontvangt hij de klanten in de nieuwe zaak.

Foto Jan moet zijn prominente plekje bij de ingang van de Lange Nering vanaf de Deel verlaten omdat de gebouwen daar weg moeten vanwege de herinrichting van het centrum. Toen Foto Jan daar 14 jaar geleden begon, wist Jan al dat hij daar tijdelijk zou zitten. ‘Ik zou daar 4 jaar kunnen blijven vanwege de centrumplannen, maar het zijn uiteindelijk 14 geworden.’

Kiosk

Jan Schleper nam 21 jaar geleden de fototak van Foto en Optiek Vriesman in de Lange Nering over. Al met al zit de 62-jarige ondernemer al 43 jaar in het vak. Hij begon ooit in de kiosk die ter hoogte van Vriesman Optiek stond in de Lange Nering. Die kiosk moest plaatsmaken voor de herinrichting van de Lange Nering.

De ondernemer kijkt uit naar de verhuizing en nieuwe winkel. ‘Ik heb er nog heel veel plezier in en dat probeer ik ook uit te stralen naar de klanten. De nieuwe zaak is fantastisch. Nog dichter bij het parkeerterrein en prachtig nieuw allemaal.’ De ruimte is niet veel groter dan de huidige plek in de Lange Nering. ‘Het is ietsje dieper en smaller.’ Vertrouwd blijft ook het gezicht van Jolien Haagsma die al 21 jaar iedere dinsdag in de zaak werkt.

Zaterdag gaat hij de spullen versjouwen en maandagmiddag vanaf 13.30 uur ligt de spreekwoordelijke rode loper uit. Winkelen mag op afspraak of gewoon binnenlopen als er verder geen klant binnen is.