Verdachten van autodiefstal na wilde achtervolging aangehouden

Emmeloord / Swifterbant - Twee mannen die worden verdacht van de diefstal van een BMW zijn vrijdag aan het einde van de ochtend, na een wilde achtervolging van Emmeloord naar Swifterbant, aangehouden nadat zij zich hadden vastgereden in een akker.

De politie spotte de gestolen BMW rond 11.20 uur op de A6 ter hoogte van de afslag Emmeloord en de Hannie Schaftweg. Bij het zien van het stopteken, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De auto negeerde het stopteken en vloog, met een snelheid die de 200 km/uur aantikte, over het asfalt.

Ter hoogte van de Ketelbrug reed de gestolen wagen over een afgekruiste rijbaan langs wegwerkzaamheden. Daar namen ze de afslag Swifterbant en reden de Kamperhoekweg op. Via de Dronterweg en de Biddingweg is het voertuig uiteindelijk de Bisonweg bij Swifterbant opgereden. Een doodlopende weg. Daar reed de bestuurder zich vast in de akker. De twee verdachten gingen te voet verder. Even later konden ze door de politie worden aangehouden.

De politie vraagt getuigen om dashcambeelden van de achtervolging en dan met name van het roekeloze rijgedrag. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.