Next Generation rassen Agrico komen tot volle bloei

Emmeloord – Agrico deelt de innovatie van haar duurzame Next Generation rassen vanaf vandaag op haar online platform agricopotatoes.com.

Passend binnen haar digitale transformatie en de huidige pandemische omstandigheden heeft Agrico afgelopen november een online nieuwsplatform gebouwd om haar afnemers en telers te ondersteunen met belangrijke kennis en informatie. Dit platform Agrico Potatoes gaat vandaag opnieuw live. 

Groei Next Generation rassen


In 2016 bracht Agrico haar eerste Next Generation ras, Carolus, op de markt. Nu vijf jaar later is het Next Generation pakket uitgegroeid tot een complete serie van negen verschillende rassen, allen met een hoge Phytophthora-resistentie. De huidige serie bestaat uit Carolus, Alouette, Levante, Twinner, Twister, Nofy, Ardeche en de laatste aanwinsten Beyonce en Jacky. Deze rassen dragen bij aan een duurzame teelt, omdat zij met minder gewasbeschermende middelen bescherming bieden tegen de grootste aardappelziekte (Phytophthora infestans). 

De toegevoegde waarde van deze duurzame rassen wordt steeds meer zichtbaar. Niet alleen breidt het pakket steeds verder uit met rassen voor alle verschillende segmenten. Ook de omvang van de internationale teelt neemt in volume verder toe. Zo groeit het totale pakket van circa 1000 ton in 2018 naar 15.000 ton geplande productie van Nederlands pootgoed in 2021.

Groei

Dankzij deze groei worden ook de resultaten van deze rassen steeds zichtbaarder en beter. Door de kennis die over alle wereldwijde velden wordt opgedaan en uitgewisseld ziet Agrico de opbrengst en vraag naar deze rassen steeds meer toenemen. Ook de grote industrieën nemen deze rassen meer af, omdat dit de weg is naar duurzaam omgaan met natuurlijke bronnen voor onze toekomstige generaties.

Door de breedte van het Next Generation pakket, kunnen telers kiezen om meerdere rassen met verschillende resistentiegenen in combinatie te telen om zo het risico op oogstderving te spreiden. Met het jongste ras Beyonce, dat onlangs is toegetreden tot de rassenlijst, heeft Agrico nu zelfs een ras dat afhankelijk van de per jaar heersende Phytophthora-druk en virulentie stammen kan bogen op meerdere afweermechanismen tegen de aardappelziekte. 

Met het online platform Agrico Potatoes deelt Agrico de laatste inzichten en successen van haar Next Generation rassen. Geïnteresseerde afnemers en telers over de hele wereld kunnen hier hun voordeel mee doen. 

Het laatste rassennieuws staat op www.agricopotatoes.com.