Kaatje bij de Sluis in Blokzijl behoudt Michelinster

Blokzijl - Restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl behoudt haar Michelinster. 'We zijn ontzettend trots en blij dat we de ster al zo veel jaren, elk jaar weer, ontvangen.'

'In een tijd waarin het bejubelde restaurant de deuren niet kan en mag openen, is er toch een moment voor goed nieuws. Alle gasten bedankt voor uw trouwe en enthousiaste bezoeken. Hopelijk snel weer open zodat we onze lieve gasten weer kunnen ontvangen', aldus Kaatje via Facebook.

Hartverwarmend uitzicht  

Michelin omschrijft en prijst Kaatje mede vanwege de mooie ligging. 'Blokzijl is een pittoresk stukje Nederland. Vanuit het restaurant hebt u een hartverwarmend uitzicht op de sluis en de typische bakstenen huisjes. Een tafel aan het raam is een must! Ook de met cartoons gedecoreerde muur trekt de aandacht. Op het bord tekent zich dan weer de creativiteit af van Peter Postma.'


'Hij neemt bio- en streekproducten met oog voor detail onder handen. Fijne klassieke smaken krijgen pep dankzij combinaties die bij momenten gewaagd zijn. Kreeft met blauwe kaas? Sardientjes en rode biet? De minutieuze dosering van chef Postma creëert boeiende smaakschakeringen.'


De kaas- en wijnselectie is al even verleidelijk, aldus Michelin. 'Het is geen toeval dat Kaatje bij de Sluis sinds 1978 minstens één Michelin ster heeft (op één jaar na). Kwaliteit is hier de standaard.'