Ravage na crash tijdens achtervolging door bebouwde kom van Urk

Urk - Een automobilist heeft vrijdagavond een ravage aangericht op de Lange Dam op Urk. De automobilist crashte tijdens een politie-achtervolging.

Rond 23:15 uur, ten tijde van de avondklok, wilde de politie een personenauto controleren op het haventerrein. De bestuurder kreeg een stopteken, maar gaf daar geen gehoor aan en ging er vandoor. De agenten hebben vervolgens een achtervolging ingezet. De auto zou een snelheid van 90 kilometer per uur in de bebouwde kom hebben aangetikt, aldus een agent na afloop van de achtervolging.

Vluchtheuvel

Op de Lange Dam, ter hoogte van het Hooiland, ging het mis. De auto reed over een vluchtheuvel en ramde een paaltje waarna het voertuig twee geparkeerde auto's raakte en op de kop tot stilstand kwam. De bestuurder sloeg vervolgens op de vlucht, maar de politie kon achterhalen wie het was. De man krijgt meerdere boetes en kan waarschijnlijk zijn rijbewijs inleveren. De politie ter plekke vertelde dat hij onder andere verdacht wordt van gevaarlijk rijgedrag.

Een ravage bleef achter op de Lange Dam. Overval lagen brokstukken en glasscherven. Een berger nam de over de kop geslagen auto en één van de geparkeerde auto's mee. Vermoedelijk zijn beide voertuigen total-loss. De andere betrokken auto moet een spiegel missen en heeft beperkte schade aan de linkervoorzijde. Een derde geparkeerde auto werd op een haar na niet geraakt en kon onbeschadigd blijven staan.