Het weer | Geleidelijk minder guur

Emmeloord - Wat was het guur de afgelopen dagen. Geregeld sneeuwbuien die vanuit het noordwesten over de polder trokken. Soms werd het zelfs even wit. Het oude spreekwoord: "aprilletje zoet, geeft wel eens een witte hoed", klopte weer helemaal.

In 2013 hadden we met Pasen ook te maken met sneeuw en dat was ook in 2008 het geval. Sinds 2008 kwam het drie keer tot sneeuw met Pasen, maar ''slechts'' twee keer viel er sneeuw met Kerst (2009 en 2010). De koude lucht was deze dagen helemaal afkomstig vanaf de Noordpool en werd aangevoerd tussen een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan en een diepe depressie boven Scandinavië. De komende dagen zal de buiigheid wat afnemen, maar echt warm wordt het nog niet.

10 graden

Heel voorzichtig loopt de middagtemperatuur op naar 10 graden op vrijdag. Dat is nog steeds onder het gemiddelde voor half april. Tijdens de nachten komt de temperatuur rond de 4 graden te liggen. Morgen en vrijdag is er vrij veel bewolking met soms wat zon. Wel vrijwel droog. In het weekeinde kunnen we toch weer wat regen verwachten en blijft het fris met 8 graden in de middag. In de loop van volgende week stijgt het kwik langzaam weer naar de 10 graden, maar voorlopig zal april geen hoogvlieger zijn.

Robert de Vries