Vrijwilligers gezocht voor VoorleesExpress

Emmeloord - FlevoMeer bibliotheek zoekt vrijwilligers voor de VoorleesExpress.

VoorleesExpress is een taalstimulatietraject waarbij een vrijwilliger een half jaar lang bij een gezin taalspelletjes doet, gaat voorlezen en ouders laat zien hoe je op een aansprekende manier met taal kan omgaan.

'Door met kinderen van diverse achtergronden te werken, leren we van elkaar. Zij van mij en ik van hen. De onbevangenheid en het enthousiasme, waarmee je al bij voordeur begroet word, maakt dit het leukste ‘baantje’ ooit', vertelt vrijwilliger Anita. Een VoorleesExpress traject bestaat uit 20 (wekelijkse) sessies. Op een speelse manier streven de vrijwilligers samen met de ouder(s) ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek krijgt binnen het gezin. De resultaten van de voorleessessies zijn enorm verrijkend. 

Taalachterstand

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Vrijwilligers komen thuis of zien elkaar in de bibliotheek. Dit vrijwilligerswerk kan geheel coronaproof worden gedaan. En juist in deze tijd is het voor dit soort gezinnen extra fijn dat het kind op een speelse manier de Nederlandse taal beter leert kennen. FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder zorgt voor begeleiding en de benodigde materialen.

Aanmelden of meer weten klik hier.