Puzzelrit corona- en stormproof

Bant - Corona noopte Lionsclub Noordoostpolder en Staatsbosbeheer, de organisatoren van de jaarlijkse Buitendag op Tweede Paasdag dit jaar iets anders te organiseren en dat was achteraf een geluk bij een ongeluk, zegt boswachter Harco Bergman.

‘Onder normale omstandigheden hadden we een heel feestterrein opgebouwd, maar was de kans groot geweest dat het onder deze extreme weersomstandigheden niet door had kunnen gaan. Met die opbouw zijn we altijd wel anderhalve week bezig. Ik ben blij dat het nu zo gelopen is.’

Hagelstenen

Het alternatieve programma was een puzzelrit in auto’s waaraan 400 gezinnen maandag meededen. Dat was ook het maximaal aantal dat toegestaan was. De deelnemers mochten de auto’s niet uit en dat kwam natuurlijk goed uit bij het koude stormachtige winterweer. De hagelstenen vlogen de paashazen die bij diverse spelonderdelen stonden om de lange oren, maar dat deerde de deelnemers niet. Die waren vanuit Emmeloord, Rutten, Marknesse of het Kuinderbos steeds om het kwartier met 20 auto’s tegelijk op pad gegaan voor hun puzzelrit.

Bij de start kregen ze een tasje met attributen voor onderweg mee voor spelletjes. Langs de gehele route hingen paashaasje en eieren verstopt, er moest dus goed opgelet worden. Op rustige wegen stonden diverse minigames. Onderweg kon je vanaf de achterbank van de auto onder andere elastieken door het geopend raam schieten en of een bierviltjes met een opdruk van een ei in de mand van de paashaas werpen. Deelnemers moesten in de auto blijven ook als ze iets mis gooien, bij elke spel stonden Lionslid om dit te controleren

Stichting Leergeld

Op vier locaties was er ook koffie to go te verkrijgen, en op twee locaties snacks to go, dit alles verzorgd door de Lionsclub Noordoostpolder. De opbrengsten van deze verkoop komen zoals altijd weer ten goede aan de Stichting Leergeld Nooroostpolder. De opbrengst hiervan wordt later bekendgemaakt.