Op de fiets langs de tulpen

Emmeloord - De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival kan in goed overleg met gemeente Noordoostpolder toch een fietsroute uitzetten dit jaar.

De route is in één richting bewegwijzerd en kan gereden worden tijdens het Tulpenfestival van 16 april tot en met 9 mei 2021. De route is 51 kilometer lang. Starten kan op verschillende plekken langs de route. Onderweg staan Covid-19 waarschuwingsborden , die wijzen op het volgen van de maatregelen. Parkeren kan bij het museum Schokland en/of op de parkeerplaats langs de Schokkeringweg. Ook in de dorpen Nagele en Ens of bij de parkeerplaats Schokkerstrand is parkeerruimte.

De route voert langs prachtige tulpenvelden en mooie polderdorpen ook langs TOP Schokland, 25 jaar werelderfgoed in 2020. De organisatie roept bezoekers op tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bekijk de tulpen vanaf de fiets en vermijd drukke plekken. Voor de actuele informatie over het Profytodsd Tulpenfestival, de fietsroute en richtlijnen omtrent COVID-19 kijk je op de website. De route is hier te downloaden.

www.tulpenfestival.nl