Volop leven op de boerderij

Emmeloord - Kinderboerderij Emmelerbos in Emmeloord is vanwege de coronamaatregelen nog steeds gesloten. Niettemin is er volop activiteit op de hoeve. Het wemelt er van jong grut.

Er zijn jonge geitjes die met veel plezier gebruik maken van het nieuwe klimtoestel, er zijn jonge cavia’s en natuurlijk veel lammetjes. De kippen zitten te broeden en de eerste kuikentjes laten niet lang op zich wachten. Het is jammer dat kinderen nu niet kunnen genieten van al het nieuwe leven op de boerderij.

Het bestuur hoopt dat er snel verandering in zal komen, maar gelet op de huidige stand van zaken rond corona zal dat niet voor mei zijn. De medewerkers op de boerderij werken hard aan het welzijn van de dieren. Zo is het konijnenhok helemaal opgeknapt en is er een nieuwe volière gebouwd. Ook de duiven hebben een nieuwe til. En de boerderij mag dan gesloten zijn voor publiek, de fontein ging vorige week wel weer aan. Op de foto de medewerkers van de dagbesteding bij wie de zorg van de dieren in vertrouwde handen is.