ZONL start spel- en praatgroep KIES

Emmeloord - ZONL heeft een KIES-programma voor kinderen die te maken hebben met ouders die scheiden.

Net als voor ouders is een echtscheiding voor kinderen geen gemakkelijke tijd. Boosheid, verdriet en verwarring zijn veel voorkomende gevoelens die dan bij kinderen leven. Sommige kinderen vinden het prettig om te weten dat er ook anderen zijn die hiermee te maken hebben. Speciaal voor deze kinderen is het KIES-programma ontwikkeld.

‘'We willen in het voor- en najaar van 2021, bij voldoende aanmeldingen, starten met een KIES-groep voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8', zegt Manon Negerman, maatschappelijk werker van Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties en is een spel- en praatgroep waarbij kinderen samen met leeftijdsgenoten kunnen praten en waar ze herkenning kunnen vinden bij elkaar. Er zijn 8 bijeenkomsten gepland op maandagen van 15.30 tot 16.30 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen zodat er voldoende aandacht is voor het kind. De spel- en praatgroep wordt gegeven door gecertificeerde KIES coachen en vindt plaatst in het zorggebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord. Opgaven kan tot 10 mei 2021.

Aanmelding

Voor meer informatie en aanmelding kun je contact opnemen met Manon Negerman via telefoonnummer (0527) 63 03 91 of e-mail: m.negerman@zorggroep-onl.nl