Uitgaanscafé The Bottom met nieuwe eigenaar verder

Emmeloord - Saskia Jager van Café Hero in de Lange Nering in Emmeloord zet uitgaancafé The Bottom aan de overkant van de straat voort.

‘Het is de bedoeling dat het blijft zoals het was; een uitgaansplek voor jongeren’, aldus de nieuwe uitbater. Om dezelfde sfeer te creëren wordt ook het personeel dat tot het faillissement in het café werkte, uitgenodigd voor een gesprek. Deze week zijn de noodzakelijke aktes getekend. Wanneer het café daadwerkelijk opengaat is nog niet duidelijk. Dat heeft alles te maken met de coronamaatregelen. ‘Wat ons betreft zo snel mogelijk.’

Jongeren

Met de overname behoudt Emmeloord een uitgaansplek voor jongeren. In maart dit jaar vroeg oud-eigenaar Tom van Gosliga faillissement aan. Hij had de zaak in 2016 overgenomen, maar kon vooral door corona het hoofd niet meer boven water houden. Ook het veranderende uitgaansgedrag van jongeren speelde de zaak parten.

The Bottom is voor veel Emmeloorders het uitgaansadres uit hun jeugd toen Johan Visser het café runde en het er in de weekeinden stampvol was.