Korfker en De Velde verder als KHV Architecten

Emmeloord - Korfker Architecten uit Emmeloord en De Velde Architecten uit Kampen gaan samen verder als KHV Architecten. De bureaus werken al 4 jaar intensief samen.

In 2014 raakten Gerben ter Horst en Harm Korfker van Korfker Architecten voor het eerst in gesprek met Henk de Velde. Het was in die tijd nog volop crisis in de architectuur. De komst van een medewerker van De Velde naar Korfker vormde een natuurlijk aanleiding om na te denken over samenwerking.

In de voorbije jaren is uitgebreid gesproken over de kansen die een samengaan zouden bieden. Voor De Velde biedt de fusie aansluiting bij een solide bureau dat de continuïteit van zijn werk kan waarborgen. ‘Door samen te gaan geef ik ook richting mijn opdrachtgevers een helder signaal; het werk is in goede handen en ik heb een heel team achter me staan’, aldus De Velde. ‘Verder biedt de fusie mij een structuur waarin ik me meer kan focussen op het ontwerpen. Dat is waar mijn hart ligt en waar ik de komende jaren nog vol overgave in verder ga.’

Regio Groot Zwolle

Voor Ter Horst en Korfker biedt de fusie de kans om de naam nog verder te vestigen in de regio groot Zwolle en het portfolio verder te verrijken en te verbreden. ‘We geloven dat de combinatie van Henks rijke ervaring als architect en ons elan als groeiend, ambitieus bureau tot een synergie zal leiden die niet onopgemerkt zal blijven’, aldus Korfker.